Op zaterdag 7 maart 2015 – de geboortedag van Piet Mondriaan – vond een bijzondere fotoshoot plaats in het atelier van Marijke Schurink: dertig modellen, oud, jong, man, vrouw en kind, werden gefotografeerd naar het schilderij Passiebloem van Piet Mondriaan. De shoot vormde de aftrap van 033MONDRIAAN, een grootse buitenexpositie met een uitgebreid randprogramma dat plaatsvond van 1 mei tot 1 november. Het werk van Schurink maakte deel uit van de expositie en hing in een serie van groot formaat aan een kademuur op de hoek van de Kortegracht en de Zuidsingel.

Voor de Kunstvaarroute 2015, de buitenexpositie die dat jaar in het teken van Mondriaan stond, heeft Marijke Schurink zich laten inspireren door een vroeg werk van de Amersfoortse kunstenaar: het schilderij Passiebloem. Schurink vertaalde het schilderij naar 2015 en portretteerde mensen met een eigentijdse ‘passiebloem’. Jong, oud, lang, slank, dik of dun, bruin haar, krullen of een kale kop… Elk model was welkom.

033MONDRIAAN was een buitenexpositie in en om de grachten van Amersfoort. Van 1 mei tot 1 november 2015 waren kunstwerken van veertien nationale én internationale hedendaagse kunstenaars te zien, zowel vanaf het water als vanaf de kant. De werken waren geïnspireerd door of in lijn van de in Amersfoort geboren kunstenaar Piet Mondriaan. Marijke Schurink was een van de deelnemende kunstenaars.

Het schilderij Passiebloem, waar Mondriaan rond 1901-1908 aan werkte, kan gezien worden als een symbolistische verbeelding van Mondriaans theosofische denkbeelden. In 1909 trad Mondriaan toe tot de Nederlandse Theosofische Vereniging.